loading...

A 10 leggyakoribb hiba, amit elkövetsz főzés közben!

hirdetés
loading...

konyhai_bakik_01-758x506

Te hányban vagy hibás?

Nem születik mindenki Jamie Olivernek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk profik a konyhában, mikor a szerda esti vacsit készítjük. Talán nem is gondolnánk, milyen apróságokon milyen sok múlhat. Íme a leggyakrabban elkövetett bakik, amiken könnyen változtathatunk!

1. Nem sózod a tészta vizét főzés közben.

Utólag is menthető, de közel sem lesz igazi!

konyhai_bakik_02

2. Olívaolajjal sütsz.

Tudjuk, hogy egészséges, de nem erre találták ki. Bizonyos hőfok felett az olívaolaj nem csak elveszti minden értékes tápanyagát, de égni kezd!

konyhai_bakik_03

3. Nem melegíted fel eléggé a serpenyőt.

A profi séfek azt mondják, ha úgy érzed, már elég meleg a serpenyő, várj még két percet, és akkor lesz tökéletes! Higgyünk nekik, mégiscsak ez a szakterületük.

4. Túlfőzöd a fokhagymát.

A fokhagymának nagyon kevés a víztartalma, így nagyon hamar odaég. Általános szabály, hogy csak a főzés végén adjuk az ételhez, és nagyjából 2-3 percen keresztül főzzük. Ennyi idő bőven elég, hogy átadja az ízét!

konyhai_bakik_04

5. Fagyottan kezded sütni a húst.

Jó pár órát hagyd állni szobahőmérsékleten a fagyasztóból kivett húst, mielőtt főzni kezdesz! Ellenkező esetben mikor kívülről már jónak tűnhet, belül még mindig fagyos lesz.

konyhai_bakik_05

6. Folyamatosan forgatod a húst.

A profi séfek egyik aranyszabálya: ne nyúlj túl gyakran az ételhez. Legalábbis amikor a serpenyőben sül. Ha folyton forgatod, szét fog esni, és sokkal kevésbé lesz gusztusos.

7. Túlfőzöd a tojást.

Ha a főtt tojás sárgájának széle zöldre színeződik, annak feltehetően az az oka, hogy túlfőzted.

8. Telezsúfolod az edényt.

Ha azt szeretnéd, hogy az étel finom ropogósra süljön, helyet kell hagynod neki a serpenyőben. Ha túl sok minden kerül bele, főni fog, nem sülni!

9. Nem vársz eleget evés előtt.

Ha hús a menü, mindenképp várj legalább 5-10 percet mielőtt tálalod. Az ízeknek szüksége van egy kis időre, hogy érvényesülni tudjanak.

konyhai_bakik_06

10. Éhesen főzöl.

Feltehetően akkor követed el a fentiek közül a legtöbb hibát, amikor minél előbb szeretnél elkészülni. Kezdj el időben főzni!

Forrás: morzsafarm.hu

loading...
loading...
×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks